14:00

Emmaboda IS

Referat: Karlskrona FF - Emmaboda IS

Joakim Wiklund, headcoach Emmaboda IS Dam:
Lördagen 17 september mötte vi Karlskrona FF i dam div 2 på bortaplan. Det var upplagt för en tuff bortamatch på förhand och det visade sig att så blev fallet. Matchen börjar bra för oss med några farliga och öppna lägen med skott /frilägen men duktig mv i Kff klarar detta. Kff skapar chanser med men första 25 tycker jag att vi borde fått lite utdelning på vårt fina presspel och bollerövringar. Spelet går lite fram och tillbaka samt att vi inte är 100 i vårt passningsspel/mottagningar och Kff kan ta över mer och mer och skapa många heta lägen genom mycket löpningar som ger deras bollhållare flera alternativ att sätta bollar på. I minut 39 kommer 1-0 och i detta skedet av matchen så är det inte helt orättvist. Tyvärr så släpper vi till en hörna i minut 45 och där lyckas vi inte få bort bollen i efterdyningarna av hörnan utan ett tungt 2-0 mål att få emot oss . Andra halvlek: 2-0 är ingenting att ligga under med ,, men då måste vi höja oss i pass/ mottagnings kvalitet i hela laget. Vi börjar ganska hyfsat och börjar gå in lite hårdare med kropp men vi har förtvivlat svårt att behandla bollen denna eftermiddag samt att våra alt för bollhållare är få. Det står och väger lite utan något skönspel från något av lagen egentligen,men ett inkast skulle ändra på detta då spelaren som får bollen galant driver in utmed straffområdet drar ett skott och 3-0 i min 60 är blytungt . Nu är det så att vi är EIS dam och vi lägger oss aldrig ner och ger upp utan nu börjar vi hitta lite lösningar med fina löp på djupet och tar tag i sakerna på planen samt att vi är lite småförbannade . 3-1 i min 72 är precis vad vi behöver , en fin boll över deras backlinje från Mirre som Vera löper igenom på och fint lobbskjuter i mål. Kanske Kff börjar känna oro för nu har vi tagit över men såklart i detta läge så öppnar vi oss bakåt helt naturligt när vi jagar mål. Vi har bra tryck mellan min 80-95 där vi har rejäla målchanser . I min 93 så gör vi 3-2 genom Amelia fint framspelad av Sandra. Matchen slutar 3-2 och snöpligt såklart efter den fina forceringen . Summeringen: De löpte lite mer än oss i 60 min och hade fler alternativ att sätta bollar på i denna match ,,, nya friska tag på Fredag . Plus till Moa T ,Sandra Amelia ,Vera,